lørdag 20. september 2008

Slutt på bandtvangen

Endeleg kom 21. august og vi kunne sleppe bikkja. Vi syns Fenja hadde fungerar så supert hausten 2007, så i år var vi vel ikkje i tvil om anna enn at det kom til å bli full klaff frå fyrste slepp. Hu hei så feil ein kan ta.

Eit par ting gjorde at det vart ein del frustrasjon og både eigar og bikkje vart ut grunn utsatt for litt mobbing. Fenja var nok i litt dårlegare form enn eg hadde trudd. Interessa for elg var der, men Fenja tok også opp att og vidareutvikla ein hobby ho hadde for eit par år sidan; nemleg beverjakt! Fenja hoppa og dansa på beverhus, grov seg inn i beverhus, og seist men ikkje minst, ho symde rundt på vatnet etter beveren. Innimellom jaga ho litt elg, ho losa også, men så fant ho seg ein beverdam, og då var det så vatn og søyle sprutte rundt ho.
Det vart allikavel mange fine turar. Finast når vi slapp der det ikkje var beverhus... Sleppte laurdag og sundag kvar helg, i tillegg til ein eller to ettermiddagar/kveldar i veka.

1 kommentar:

Line Merete sa...

Hei. Kjempe artig å lese på bloggen din, da vi selv har en jämthund! Har en jämthund-hann på 2 år, som ikke alltid loser elg han heller.. :) kjempe søte hvalper, forresten. hilsen i fra line, trøndelag. (finstad-bloggen.blogspot.com)