torsdag 8. oktober 2009

Elg nr. 25

Så er jakta godt i gang. Fyrste dagen i jakta var bra for Fenja, men litt kjedeleg for oss på jaktlaget... Ho starta dagen med los på naboterrenget. Der skaut dei ein fin stut for ho, så ho var strålande fornøgd. Då vi fekk ho hatt slapp vi på nyt, og det var ikkje veldig lenge før det vart uttak att. Men jammen klara ho å kome seg over grensa til naboen att, der losen vart ståande. Dei skaut ein kalv for ho, og bikkja og naboen var kjempefornøgde med dagen.

Dei to neste dagane var ho i elg båe dagar, men vart ikkje skikkeleg stålos, bare skranglelos eller elgar som flaug over stokk og stein. Måndag fekk ho kvile, noko ho sette stor pris på. Då var ho innebikkje, strak ut framfor vedomnen. Tysdag var ho med på Haukrei jaktlag med John Kjell, og dei skaut ein stut for ho i los. Dagen etterpå skaut dei ein kalv for ho i los. Torsdag og fredag var kviledagar, slik at ho var klar til helga att.

Nått til laurdagen kom det sno! Skikkeleg domt etter mi meining. Ikkje noko moro å liste seg til Borggrend på sommardekk tidleg på morgonen. Men fram kom vi, og Fenja vart sleppt. Det vart ingen suksess. Drog over fjell og blåner med eit ungdyr, og bikkja vart plukka opp på hyttetrappa på Torsdalen i kveldinga. På morgoen denne dagen skaut onkel Tor ei kvige på saltsteinen, så elg vart det nå likavel. Sundag var ein del av snoen vekk, men filleføre var det nå framleis. Frå morgoen vasa Fenja litt, og såg litt slapp ut. Men så kvikna ho til og hadde seg ein lang tur, som heldigvis dreia inn att i vårt terreng, og der vart det los på kyr og kalv. På ettermiddagen vart kalven skoten. Dette var elg nr. 25 som er skoten i los for Fenja. Moro.

Ingen kommentarer: