onsdag 25. mai 2011

Jakta 2010

Litt på etterskot kan ein sei. Så blir ikkje så veldig mykje skriving, men ein liten oppdatering på jakta i fjor, før vi startar med jakta i år:)

Fenja fungerte heilt supert som vanleg. Vart skote 3 elg for ho denne hausten. I slutten av fyrste perioden av jakta fekk ho i seg noko filleskap, eller ho vart rett og slett så sliten at det gjekk på helsa laus, det veit vi ikkje heilt. Men ho fekk dårleg mage, og var slapp og ulagleg i nesten to veker. Ho måtte vere mykje heime, eller bare vere med halve dagar. Men etterpå var ho i full fart att. Vi jakta og jakta og jakta etter ein stut i Borggrend. Hadde los kvar dag, men anten var det kyr eller så sprang den ...... i vold. Men moro var det;). Seiste dagen vi var på jakt var vi med Napenissen, og Ådne skaut ein kalv i los for Fenja ut med Støyl.

Thunder fanga eit mangesifra tal med lømændi hausten 2010. Han var veldig ukonsentrert på grunn av desse gilde dottane som lukta godt og fræsa rundt i lyngen. Eit par fine losar hadde vi før jakta, men vart mykje vas au. Endeleg litt uti jakta vart det skote ein liten kalv for han i los. Det var bra for han, men fjerna desverre ikkje interessa for smågnagerar. Så eg må bare innrømme: Eg ynskjer død over alle lømændi på denne jord. Pesten er velkommen.

Planen for i år er sjølvsagt å få Thunder til å fungere, og helst bli godkjent. Fekk spora lite i fjor, det må vi få til i år. Har også kjøpt inn nokre boksar med blod, og vil prøve på blodspor. Så må vi spore mykje på elg slik at ein får prega han meir, for han ser rett og slett ikkje ut til å ha oppfatta kva han er til endå...






Ingen kommentarer: